Πατατοσαλάτα νηστίσιμη με πατατες baby ανιθο και μαιντανο

0
512

Υλικά

1 κιλό πατατούλες μικρές ολόκληρες (με τη φλούδα τους)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ξίδι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon

 

Βήματα

1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Βράζουμε αλατισμένο νερό, τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε για περίπου 8΄-10΄, να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ.

2

Σε μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το λεμόνι και το νερό κι ανακατεύουμε καλά.

3

Προσθέτουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε.

4

Τέλος, λίγο λίγο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας τη βινεγκρέτ με σύρμα, να πυκνώσει.

5

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε καλά.

6

Τέλος

Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην τις λιώσουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και δεν τις ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com