Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα

Μερίδες: 4-Προετοιμασία: 25'-Χρόνος: 16'-20'-Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
0
131

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη μαρινάδα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml τεκίλα
  • 100 ml χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.

 

ΠΗΓΗ – Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας – Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – gastronomos

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com