Ποια ταινία προκάλεσε καρδιακές προσβολές μέχρι και αποβολή;

Μία ταινία κατάφερε να προκαλέσει μαζική υστερία
0
293
Κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούριο, δυνατό θρίλερ, συνηθίζουμε να διαβάζουμε κριτικές σε διάφορες ιστοσελίδες για το πόσο θα τρομάξουμε και πόσο creepy είναι όσα θα δούμε.

Τι συνέβαινε όμως στο παρελθόν όταν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο; Την εποχή που δεν είχαμε social media, ούτε καταιγισμό νέων σειρών και φιλμ; Για παράδειγμα πώς είχε αντιδράσει ο κόσμος όταν βγήκε στους κινηματογράφους ένα κλασικό δείγμα του είδους, ο Εξορκιστής;


Την απάντηση αυτή, η οποία μάλιστα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, μας δίνει ένα παλιό ρεπορτάζ των New York Times, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το θέμα που είχε γραφτεί από τη διάσημη αμερικανική εφημερίδα για να καλύψει τη φρενίτιδα που είχε ξεσπάσει μόλις προβλήθηκε η διάσημη πλέον ταινία.

Το άρθρο του 1974 έχει τίτλο «Περίμεναν ώρες… για να πάθουν σοκ» («They Wait Hours – To Be Shocked»).

 

Η αρθρογράφος περιγράφει το χάος που επικράτησε στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης, αλλά και τη μανία που προκλήθηκε μετά με τη συγκεκριμένη ταινία.

Περιγράφει απίστευτες σκηνές με ανθρώπους να περιμένουν επί ώρες στις ουρές για να καταφέρουν να κόψουν το πολυπόθητο εισιτήριο και να δουν την ταινία για την οποία συζητούσαν όλοι.

«…. Οι άνθρωποι στέκονταν σαν πρόβατα στη βροχή, στο κρύο και το χιόνι έως και 4 ώρες για να δουν την τρομακτική ταινία με μία 12χρονη που στρέφεται στον διάβολο» έγραφε η Judy Klemeswurd.

«Στο σημείο αναμονής στη Δεύτερη Λεωφόρο, μεταξύ 59th και 60th Streets, άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν».

Γίνονταν προσπάθειες από κόσμο να δωροδοκήσουν τα μέλη της ασφάλειας στα σινεμά προκειμένου να πάνε πιο μπροστά στην ουρά. Στη μαύρη αγορά τα δύο εισιτήρια έκαναν 50 δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σήμερα σε περίπου 300 δολάρια!

Ο κόσμος ήταν τόσο απελπισμένος για να δει τον Εξορκιστή που ξέσπασαν μέχρι και συγκρούσεις σε έναν κινηματογράφο, όταν όσοι περίμεναν επί 4 ώρες διαπίστωσαν ότι τελικά δεν θα τα κατάφερναν να δουν την ταινία.

Η Klemeswurd γράφει μάλιστα για τη μυρωδιά εμετού που επικρατούσε στις κινηματογραφικές αίθουσες, επειδή με αυτόν τον τρόπο αντιδρούσε πολύς κόσμος όταν έβλεπε για πρώτη φορά το φιλμ.

Εμετοί, λιποθυμίες, ναυτία, τρέμουλο… μπορεί να μοιάζει με λίστα παρενεργειών από κάποιο φάρμακο, αλλά στην ουσία είναι ο τρόπος που αντιδρούσαν όσοι έβλεπαν την ταινία. Το άρθρο περιγράφει ότι υπήρξαν καρδιακές προσβολές, ενώ σε μία περίπτωση μία έγκυος απέβαλε!


Οι σκηνές που σόκαραν περισσότερο τους τηλεθεατές ήταν η περιστροφή του κεφαλιού του κοριτσιού και ο πράσινος εμετός, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν σούπα από μπιζέλια!

Δείτε τις αντιδράσεις του κοινού, καθώς περιγράφουν τι ζήσαν μέσα στον κινηματογράφο:

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com