Λέρος – Χάθηκαν πυρομαχικά από αποθήκη του ΠΝ

Συναγερμος στο Πολεμικό Ναυτικό με άρωμα τρομοκρατίας- χαθηκαν αντιαρματικα, χειροβομβιδες και πυρομαχικα απο το Ν. κλιμακιο Λερου!
0
288

Κλοπή οπλισμού με άρωμα τρομοκρατίας εξελίσσεται από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν διαπιστώθηκε έλλειψη οπλισμού και πυρομαχικών από φυλασσόμενη στρατιωτική αποθήκη στη ναυτική βάση της Λέρου. Άναυδη έμειναν οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού όταν έπειτα από καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού που βρισκόταν σε αποθήκη όπου φυλάσσονται όπλα και πυρομαχικά διαπιστώθηκε ότι έλειπε πολεμικό υλικό από πυρομαχικά φόρτου μάχης. Συγκεκριμένα στην καταμέτρηση που έγινε για την παραλαβή παράδοση της αποθήκης από τον αξιωματικό που παραλάμβανε την αποθήκη διαπιστώθηκε ότι τα πυρομαχικά και το πολεμικό υλικό που έπρεπε να είναι έτοιμα μέσα σε σάκους προορισμένους για χρήση από κομάντος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού -ΟΥΚ- υπολείπονταν αυτών που ήταν καταγεγραμμένα. Έπειτα και από δεύτερο, επαναληπτικό έλεγχο, έγινε σαφές ότι από τον φόρτο μάχης έλειπαν μερικές δεκάδες σφαίρες , οπλοβομβίδες , χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φυτίλι και δύο αντιαρματικά.

Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως πολύ σοβαρή με αποτέλεσμα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Στην Λέρο σπεύδουν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και των εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας. Την εξέλιξη του περιστατικού παρακολουθούν λεπτομερώς οι αρμόδιες Στρατιωτικές αρχές και αστυνομικές όπως και κλιμάκια της ΕΥΠ , ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών της απώλειας του στρατιωτικού υλικού. Σήμερα το πρωί ανακρίνεται το προσωπικό της βάσης και όσοι είχαν πρόσβαση την τελευταία διετία στις αποθήκες από όπου λείπουν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά. Παράλληλα ελέγχεται το οπτικό υλικό από την  καταγραφή των καμερών.
Σημειώνεται ότι ο τελευταίος έλεγχος στη μονάδα είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.
Πάντως, αυτό που φοβούνται οι Αρχές είναι το ενδεχόμενο το «εξαφανισμένο» υλικό να καταλήξει στα χέρια κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.
Πριν από δύο χρόνια η συγκεκριμένη υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, είχε απασχολήσει τις αρμόδιες Αρχές, μετά την κλοπή 280 τόνων πετρελαίου.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com