Σάλος με την παραίτηση Ναυάρχου ε.α από το ΔΣ του ΕΟΤ λόγω των απ΄ ευθείας αναθέσεων! Τι γράφει σε άρθρο

0
247

Ο ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ, που τα “βρόντηξαν” διαφωνώντας κάθετα στις απ΄ ευθείας αναθέσεις, με αποκορύφωμα τη “διαφημιστική καμπάνια” για τον ελληνικό τουρισμό που όπως αποδείχτηκε έχει το ίδιο μήνυμα που χρησιμοποιείτσι από εταιρεία καλλυντικών!

Ο ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης, σύμφωνα με πληροφορίες θεώρησε σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Είχαν προηγηθεί κι άλλες υποθέσεις. Τώρα όμως είπε ότι “δεν πάει άλλο”. Το ΔΣ του ΕΟΤ δεν είχε καμία εμπλοκή με τις απ΄ αυθείας αναθέσεις, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες από τους 4 που παραιτήθηκαν “ζητούσαν από το ΔΣ απλά να τις εγκρίνει”!


Ο ναύαρχος ε,α είχε ένα ακόμη λόγο να γίνει έξαλλος: γνωρίζοντας τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού , δεν μπορούσε να “χωνέψει” τέτοιου είδους πρακτικές. Να επισημάνουμε ότι η υπόθεση της απ΄ ευθείας ανάθεσης για τον τουρισμό περίπου συνέπεσε χρονικά με την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στη επιχείρηση IRINI της ΕΕ. Ως γνωστόν η φρεγάτα παρουσίασε βλάβη και αναγκαστήκαμε να στείλουμε άλλη φρεγάτα. Ήταν μια σύμπτωση που φαίνεται ότι έπαιξε κι αυτή τη ρόλο της στην απόφαση του ναυάρχου, με τη λογική ότι δεν μπορεί να δίνονται λεφτά με απ΄ ευθείας αναθέσεις σε “τουριστικές καμπάνιες” και το ΠΝ να “κυνηγά το τελευταίο ευρώ για επισκευές και συντηρήσεις”.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί από το Σαββάτο, ο ναύαρχος Β.Πολίτης αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά των κυβερνητικών επιλογών. Κι όπως λένε όσοι γνωρίζουν, “αυτά που γράφει δεν είναι τίποτα, μπροστά σ΄ όσα θα ήθελε να πει”.

Στο άρθρο με τίτλο “Η Τουρκία σε πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα- Επιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός των Μονάδων του ΠΝ”, ο ναύαρχος γράφει:

“Καλό είναι να διαθέτεις κονδύλια για την προβολή του Τουρισμού με απευθείας αναθέσεις λόγω κορονοϊού, αλλά για να έχεις τουρισμού ,θα πρέπει πρωτίστως να έχεις εξασφαλίσει ότι η χώρα σου έχει ασφάλεια για να μπορούν να έρθουν οι τουρίστες και τα κρουαζιερόπλοια στα νησιά σου. Είναι θέμα ιεράρχησης προτεραιοτήτων”.

Όπως έγραψε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, “τέσσερα από τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο ναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης, η κ. Αγγελική Μητσολίδου και η κυρία Χαρά Πασχαλίδου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη λόγω της -κατ αυτούς εμμονής του- να απαιτεί την απ’ ευθείας ανάθεση της διαφημιστικής εκστρατείας της Ελλάδος ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ (ΕΟΤ και 13 Περιφέρειες) στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece. Την εταιρεία της οποίας η διευθύνων σύμβουλος Ιωάννα Δρέττα είναι η σύζυγος κορυφαίου παράγοντος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στην ουσία αυτό που ζητήθηκε εξωδίκως από τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους υπ’ όψιν της πολιτικής ηγεσίας είναι η ιδιωτικοποίησις της διαφημιστικής δαπάνης του δημοσίου (ΕΟΤ) και η ανάθεσίς της στην συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία και στις γνωστές εταιρείες δημοσίων σχέσεων του ιδιωτικού τομέος. Τα μέλη αυτά αρνήθηκαν. Πριν φθάσουν να υποβάλλουν προφορικές παραιτήσεις και γραπτές παραιτήσεις για το θέμα 3 της τελευταίας συνεδριάσεως του ΔΣ του ΕΟΤ μερικά από αυτά είχαν οξύτατα επεισόδια με τον Υπουργό Τουρισμού ο οποίος υπεραμύνθη της νομιμότητος της αποφάσεως με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη απ’ ευθείας και φωτογραφική ανάθεσις θα περιελαμβάνετο ρητώς στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η οποία όμως ενεκρίθη από την Βουλή την περασμένη Παρασκευή ενώ το ΔΣ του ΕΟΤ καλείτο να την εγκρίνει την Πέμπτη προ της ψηφίσεως.

Κατά πληροφορίες αρχικώς –για να γίνουμε συγκεκριμένοι- αποδέκτης πιέσεων να παραιτηθεί για να διευκολύνει την λήψη της αποφάσεως ήταν ο ναύαρχος Βασίλης Πολίτης ο οποίος συνόδευε μάλιστα τον Υπουργό Τουρισμού στην τελευταία κρουαζιέρα που έκανε με τον πρέσβυ μεσογειακής χώρας στον Αργοσαρωνικό. Ο Υπουργός Τουρισμού φέρεται ειπών αρχικώς στον κ. Πολίτη ότι πρέπει να παραιτηθεί γιατί αξιώνει την απομάκρυνση του από το ΔΣ του ΕΟΤ λόγω της αρνήσεως του να ψηφίσει υπέρ της ανάθεσης γνωστός μεγαλοξενοδόχος. Η απάντησις που φέρεται ότι έλαβε ο Υπουργός Τουρισμού από τον απόστρατο αξιωματικό μάλλον τον αιφνιδίασε: ”Από πότε ένας ναύαρχος παραιτείται επειδή το θέλει ένας… ξενοδόχος;”.

Η επίμαχη παράγραφος στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και ακολουθεί όλο το άρθρο του ναυάρχου ε.α Βασίλη Πολίτη:


Όλο το άρθρο:

 

ΠΗΓΗ – Militaire News

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com