Σάλτσα Gravy για γαλοπούλα – Συνταγές για τα καλύτερα Χριστούγεννα

Η σάλτσα gravy είναι μια εύκολη σάλτσα που γίνεται από τους καραμελωμένους χυμούς ενός ψητού κρέατος ή πουλερικού (γαλοπούλα ψητή ή κοτόπουλο), που μένουν στο ταψί μετά το ψήσιμο. Φτιάξτε τη σε 5 λεπτά και περιχύστε το ψητό σας. Είναι φανταστική.
0
51

Υλικά Συνταγής

5 κ.σ λίπος από το ταψί
5 κ.σ αλεύρι
2½ -3 φλ. ζωμό κρέατος ή κότας
αλάτι
πιπέρι
1 κομμάτι κρύο βούτυρο (μέγεθος καρυδιού)

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα γκρέιβι (gravy sauce) για γαλοπούλα, χρειαζόμαστε το ταψί με τους καραμελωμένους καψαλισμένους χυμούς του ψησίματος.

Βγάζουμε το ψητό σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Αδειάζουμε το ταψί και αφήνουμε μέσα 5-6 κουταλιές λίπος από το ψητό. Ξύνουμε τα υλικά που έχουν καραμελώσει στο ταψί (καψαλισμένα υγρά του ψητού). Το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί το λίπος, ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα κι αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2΄.



Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο ταψί και λίγο λίγο ρίχνουμε το ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς να διαλυθεί το αλεύρι στο υγρό και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το πόσο πυκνή θα είναι η σάλτσα εξαρτάται καθαρά από εσάς, δηλαδή μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω υγρό να γίνει πιο ρευστή ή να την βράσετε λίγο παραπάνω ώστε να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε πάντα στο τέλος.

 

 

ΠΗΓΗ – Argiro.gr

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com