Σε Λέσβο και Χίο για τις «δομές φιλοξενίας»14 διμοιρίες ΜΑΤ

0
143

Μέσα στη νύχτα επίκειται η απόβαση 14 διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων των οποίων οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή νέων «δομών φιλοξενίας» για τους παράνομους μετανάστες.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Δήμος έκλεισε με απορριματοφόρα την είσοδο προκειμένου να αποτραπεί η αποβίβαση των ΜΑΤ και του ειδικού οχήματος ρίψης νερού από το πλοίο «Πήγασος» το οποίο έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας με κατεύθυνση Χίο και Λέσβο.


Στο πλοίο «Πήγασος» δηλώθηκε με βλάβη και έτσι δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο για Λήμνο.

Ακολούθως και με κάθε μυστικότητα ναυλώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επιβιβάσθηκαν σε αυτό 14 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών

Αναμένεται να προσεγγίσουν τα λιμάνια τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο, μέσα στη νύχτα

Άλλες αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν στη Λέσβο την Τετάρτη, πιθανά μέσω Καβάλας.


Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, 10 διμοιρίες, με περίπου 200 αστυνομικούς των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο «BLUE STAR NAXOS», με προορισμό τα Μεστά της Χίου.

Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται εν πλω, ενώ λύθηκε το μυστήριο της τροποποίησης του αυριανού δρομολογίου του Blue Star Naxos για Σύρο, Τήνο Μύκονο.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com