Σιτσιλιάνικα Σπαγγέτι με αντζούγια

0
156

Συστατικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 8 αντσούγιες παστές, πλυμένες και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη καρέ
  • Λίγες νιφάδες καυτερής πιπεριάς τσίλι
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα, κατά βούληση

Οδηγίες:

Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε 3 κουταλίες σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μισό σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε λίγο να πιει το ζουμιά της ντομάτας.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά τα ψίχουλα.

Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις αντσούγιες, το υπόλοιπο σκόρδο, την κάπαρη,  και το τσίλι.


Ανακατεύουμε λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψίχουλα.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.


Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι με την ντομάτα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα της αντζούγιας.
Προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι, το μαϊντανό, παρμεζάνα εάν επιθυμούμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com