Σοκολατένια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Μια νόστιμη και σοκολατένια συνταγή !Μια παραλλαγή της κλασικής γαλατόπιτας!Γλυκιά, κρεμώδεις και χωρίς φύλλο, αυτή η γαλατόπιτα θα τους ενθουσιάσει όλους!!
0
150

Υλικά

  • 750ml γάλα
  • 60γρ. σιμιγδάλι
  • 20γρ. κον φλάουερ
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 60γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • 170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. μέλι
  • 3 κ. σ. κακάο
Για την επικάλυψη
  • 1 αυγό
  • 2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
  • άχνη
  • κανέλα

 

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν ζεσταθεί καλά , αφαιρούμε από την φωτιά , το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ,το κακάο,  τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα.
  • Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά , που πρέπει να είναι χαμηλή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε  από τη φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και την κουβερτούρα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Τέλος ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να το μείγμα μας να  ομογενοποιηθεί καλά.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρέξ 27 εκ. (ή σε ταψάκι εάν θέλουμε να είναι πιο τραγανή η γαλατόπιτα).
  • Ρίχνουμε το μείγμα.
Για την επικάλυψη
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην κρέμα να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄περίπου.
  • Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com