Σπετζοφάι – Πικάντικο, μελωμένο, με μπόλικες πιπεριές και ντομάτες εποχής!

Σπετζοφάι ! Πικάντικο απ’ το μπούκοβο, αρωματικό απ’ το κρασί, με μπόλικες τις πολύχρωμες πιπεριές και τις ώριμες, γλυκές ντομάτες.
0
154

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λωρίδες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μπούκοβο
  • 1 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 3 ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες, τριμμένες

 

Εκτέλεση

1) Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα χωριάτικα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα κι απ’ τις δυο μεριές.


2) Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όλες τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

3) Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπούκοβο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

4) Ρίχνουμε τον πελτέ και όταν “πιάσει” στον πάτο του σκεύους, σβήνουμε με το κρασί.

5) Ξύνουμε τον πάτο με την κουτάλα, για να ξεκολλήσει ο πελτές.

6) Προσθέτουμε τις ντομάτες και -αν χρειάζεται- πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι.


7) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και να πήξει η σάλτσα.

8) Σερβίρουμε το σπετζοφάι ζεστό

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com