Στη Σπάρτη και στα χέρια του Τζέραρντ Μπάτλερ η Ολυμπιακή Φλόγα

0
138

Στη Σπάρτη έφτασε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα. Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, που μέτεφεραν τη δάδα στην πρωτεύουσα της Λακωνίας ήταν και ο Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ, που ενσάρκωσε τον ρόλο του Λεωνίδα στη χολιγουντιανή παραγωγή “300”.

Την Τετάρτη έφτασε στην Ελλάδα ο Τζέραρντ Μπάτλερ, αφού όπως μάθαμε πριν από λίγο καιρό, θα παραβρεθεί στους εορτασμούς για τα 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών, αλλά θα τρέξει και ως λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.


Από χθες το απόγευμα, όμως, ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ βρίσκεται στην Σπάρτη, αφού θα τρέξει από τον Μυστρά ως την Λακωνική πρωτεύουσα κρατώντας στα χέρια του την Ολυμπιακή Φλόγα.

Από τον Μυστρά και τη Σπάρτη θα διέλθει την Παρασκευή (13/3) η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η αφή της οποίας έγινε εχθές Πέμπτη (12/3) στην Αρχαία Ολυμπία, κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορονοϊού.

O Μπίλι Ζέϊν με τον Τζέραλντ Μπάτλερ στην Σπάρτη για την αφή της φλόγας

Ο Δήμος Σπάρτης ανακοίνωσε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το σύμβολο των Ολυμπιακού Κινήματος στη διαδρομή από τον Μυστρά έως τη Σπάρτη.

Γνωστές προσωπικότητες όπως οι Χολιγουντιανοί ηθοποιοί Τζεράρντ Μπάτλερ, Μπίλι Ζέιν, ο Ιταλός κινηματογραφικός ηθοποιός Τζιάνι Νουνάρι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η επίτιμη πρέσβειρα της Σπάρτης Καλλιρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, αλλά και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός θα είναι μεταξύ εκείνων που θα μεταφέρουν τη Φλόγα.

Η λαμπαδηδρομία της Σπάρτης θα ολοκληρωθεί με το άναμμα του βωμού στο άγαλμα του Λεωνίδα και ειδική τελετή που θα ακολουθήσει.

Ο Τζέραλντ Μπάτλερ φωνάζει το εικονικό “This is Sparta!”

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!


Η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής:

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.
Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.
Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com