Συνέντευξη για την οικολογική διαχείριση των ρεμάτων της Αττικής

Τον φόβο τους για το μέλλον τους, εξέφρασαν οικολόγοι και πολίτες
0
138

Την αμφιβολία τους για την ορθότητα της διαχείρισης των ρεμάτων της Αττικής, και τον φόβο τους για το μέλλον τους, εξέφρασαν οικολόγοι και πολίτες με συνέντευξή τους, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, οι ομιλητές απέδωσαν στην Πολιτεία «πεισματική άρνηση» να υιοθετήσει μεθόδους διαχείρισης των ρεμάτων, όπως η φυσική μηχανική – ή οικομηχανική – που «προσφέρουν ταυτόχρονα αντιπλημμυρική θωράκιση και τρόπους αναχαίτησης της κλιματικής κρίσης».

Έθεσαν το ερώτημα για το «πού πάνε τα ρέματα» μετά την μη οικολογική διαχείρισή τους τα τελευταία χρόνια και την υιοθέτηση επιθετικών προς αυτά πολιτικών».
Υποστήριξαν ότι με τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Υποδομών, της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής και τη «συνεχή ανοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος» ως προς τα ήδη εγκεκριμένα ή προς έγκριση έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, «τίθεται θέμα αξιοπιστίας της Πολιτείας ως προς το μέλλον των ρεμάτων, του περιβάλλοντος, του μικροκλίματος και της ποιότητας ζωής στην Αττική».


Υποστήριξαν ότι συντελείται «ολοσχερής καταστροφή των ρεματικών οικότοπων με τις οδηγίες της Ε.Ε. και τα αντίστοιχα νομοθετήματα της χώρας, ως προς την αντιμετώπιση της πλημμύρας, τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Τέλος, τόνισαν ότι δεν συνδυάζεται η χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης από την Ε.Ε., όταν «επαυξάνεται ο πλημμυρικός κίνδυνος και επιδεινώνεται η κλιματική αλλαγή», ενώ υπονομεύεται και η ποιότητα ζωής του πολίτη έναντι της τσιμεντοποίησης των φυσικών διόδων απορροής
των υδάτων.


Ομιλούντες υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου, ήταν ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής», Γιώργος Δημητρίου, οι εκπρόσωποι του συλλόγου «ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων», Χριστίνα Φίλιππα και Μαρτίνος Γκαίτλιχ, η Ευαγγελία Δημητρίου από την Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης και ο πολιτικός επιστήμονας Ευάγγελος Σπινθάκης.

Πηγη:notianea.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com