Τάρτα με σπανάκι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά παρμεζάνα

0
25

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 140 γρ. σπανάκι baby χονδροκομμένο
  • 5 αυγά
  • 100 μλ. γάλα
  • 200 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τσένταρ ωριμασμένο
  • 100 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 50 γρ.
  • Φρέσκο θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C

Βήμα 2

Απλώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα και αφήνουμε τις άκρες να κρέμονται

Βήμα 3

Παγώνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ενα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 1 λεπτό

Βήμα 5

Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα

Βήμα 6

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα τυριά στην ζύμη και απο πάνω το μίγμα με τα αυγά

Βήμα 8

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε

Βήμα 9

Η αλμυρή τάρτα με σπανάκι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά παρμεζάνα (του Δρίσκα) είναι έτοιμη

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com