Ταϊλάνδη: Στους 11 έφτασαν οι νεκροί ελέφαντες που έπεσαν από καταρράκτη

0
94

 


Στους 11 έφτασαν οι άγριοι ελέφαντες που έχασαν τη ζωή τους από πτώση καταρράκτη 200 μέτρων στην Ταϊλάνδη, καθώς άλλα πέντε πτώματα εντοπίστηκαν την Τρίτη σε σημεί του καταρράκτη Haew Narok, στο εθνικό πάρκο Khao Yai της Ταϊλάνδης. Αυτά, ήρθαν να προστεθούν στα έξι που είχαν εντοπιστεί, ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ανάμεσα στους, βρέθηκε κι ένα μικρό ελεφαντάκι, ηλικίας 3 ετών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ομάδα των παραπάνω ελεφάντων, προσπάθησε να σώσει ένα μικρό ελεφαντάκι που γλίστρησε κι έπεσε στον καταρράκτη, με συνέπεια να πάθουν κι εκείνοι το ίδιο, να παρασυρθούν από το ρεύμα και εντοπιστούν λίγες ώρες αργότερα.
Δυο ελέφαντες κατάφεραν να επιζήσουν, καθώς εγκλωβίστηκαν σε βράχους και δεν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.Για τον εντοπισμό των άτυχων ζώων, οι δυνάμεις διάσωσης χρησιμοποίησαν drones, καθώς το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο.
Σημειώνεται πως η Ταϊλάνδη διαθέτει 3.500-3.700 άγριους ελέφαντες, ενώ η περιοχή στην οποία έχασαν τη ζωή τους οι 11 τις προηγούμενες ημέρες, φιλοξενεί 300 από το συγκεκριμένο είδος.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com