Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητούν ελικόπτερα CH-47F από την αμερικανική κυβέρνηση

0
93

 

 

11 Νοεμβρίου 2019 – 09:30 GMT

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να εγκρίνει πιθανή στρατιωτική παράδοση ελικοπτέρων CH-47F Chinook στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Τα ΗΑΕ έχουν ζητήσει δέκα CH-47F Chinooks, μαζί με τους κινητήρες T55-GA-714A.


Η προτεινόμενη πώληση “θα επεκτείνει τον στόλο ελικοπτέρων του ΗΑΕ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA. “Επιπλέον, θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές και αμυντικές ικανότητες των ΗΑΕ για την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των Η.Π.Α. και των ΗΑΕ στην περιοχή και θα αυξήσει τις συνεισφορές των ΗΑΕ σε οποιεσδήποτε μελλοντικές κοινές προσπάθειες ή συνεργασίες που απαιτούν υποστήριξη ελικοπτέρων”.

Εκτός από τα ίδια τα ελικόπτερα, η προτεινόμενη συσκευασία περιλαμβάνει 26 κινητήρες T55-GA-714A. 24 ενσωματωμένα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού θέσης με σύστημα αδρανειακής πλοήγησης. 20 μίνι πιστόλια M134D-H. και 20 πολυβόλα M240H, καθώς και διάφορους πομπούς και άλλο εξοπλισμό. Έως 10 αντιπρόσωποι της κυβέρνησης ή των εργολάβων των ΗΠΑ θα χρειαστούν στα ΗΑΕ για να βοηθήσουν στην προετοιμασία των επιχειρήσεων Chinooks.

Το αίτημα αυτό αντιπροσωπεύει το δέκατο αίτημα στρατιωτικών πωλήσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την αρχή του φορολογικού έτους 2017, για συνολική αξία περίπου 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι επίσης το πρώτο αίτημα για εξωτερική στρατιωτική χρηματοδότηση που εκκαθαρίστηκε από την DSCA, καθώς η κυβέρνηση Trump κήρυξε έκτακτη ανάγκη σε περιφερειακό επίπεδο , προκειμένου να πάρει πολλά πακέτα όπλων μέσω του Κογκρέσου παρά την αντίθεση στο Καπιτώλιο, οδηγώντας σε αμφισβήτηση της κίνησης .


Το εκτιμώμενο κόστος του πακέτου ήταν 830,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρωτοβάθμια εργασία θα γίνει στο πάρκο Boeing Ridley Park της Πενσυλβανίας, στο Phoenix του Honeywell Engine, στην Αριζόνα, στην τοποθεσία και στις υπηρεσίες επιστήμης και μηχανικής στο Huntsville της Αλαμπάμα.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com