Η ισραηλινή Mossad κατασκόπευε τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο;

Παρόμοιο θέμα είχε απασχολήσει τον διεθνή τύπο πρίν λίγα χρόνια, αλλά διαψεύστηκε και πάλι απο τους Ισραηλινούς.
0
207

Με έκτακτα δελτία, μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ αναφέρουν ότι έχει φέρεται να έχει ξεσπάσει ένα νέο σκάνδαλο κατασκοπείας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, δυο συμμαχικές χώρες, με αποτέλεσμα την ισχυρή πιθανότητα να προκληθούν νέοι σοβαροί τριγμοί στις διμερείς σχέσεις.

Πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι στον τομέα της ασφάλειας των ΗΠΑ (βλ. μυστικές υπηρεσίες) που μίλησαν με το περιοδικό Politico, αποκάλυψαν ότι πέρσι (2018), η αμερικανική αντικατασκοπεία εντόπισε συσκευές υποκλοπών κινητών τηλεφώνων κοντά στον Λευκό Οίκο.


Οι συσκευές αυτές φέρονται να βρίσκονταν εκεί επί μια διετία, με τους ίδιους αξιωματούχους να ρίχνουν την ευθύνη στο Ισραήλ και πιθανότερος στόχος των υποκλοπών ήταν ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ. Όχι πως η υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων άλλων κορυφαίων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου δεν θα αποτελούσε μεγάλη επιτυχία…


Οι Ισραηλινοί – προφανώς – διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε κατασκοπεία σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, αποκάλεσε “απόλυτες ανοησίες” τις σχετικές αναφορές, επαναλαμβάνοντας το… εξαιρετικά σύνηθες: “Το Iσραήλ δεν διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας στις ΗΠΑ, Τελεία.”

Πηγή: Defencepoint.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com