Τραμπ: Παγώνει την εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισ. $ με την Άγκυρα

Επιβάλλει δασμούς 50% στον χάλυβα Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανάρτησε στο Twitter, κείμενο όπου και εξηγεί τις κυρώσεις που ετοιμάζεται να επιβάλλει στην Τουρκία για την επιχείρηση αποσταθεροποίησης, όπως σημειώνει, στη βόρεια Συρία.
0
123

Κατά 50% θα αυξηθούν οι δασμοί στον χάλυβα, ενώ οι ΗΠΑ θα σταματήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, παγώνοντας την εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία. Οι κυρώσεις θα αφορούν και στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων Τούρκων πολιτών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι ως απάντηση στην τουρκική εισβολή στη Συρία, θα εκδώσει σύντομα εκτελεστικό διάταγμα εξουσιοδοτώντας για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Τούρκων νυν και πρώην αξιωματούχων, τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για μια εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αύξηση δασμών στον τουρκικό χάλυβα σε 50%.Σε μια ανακοίνωση στην οποία δεσμεύτηκε να καταστρέψει γρήγορα την τουρκική οικονομία αν η Άγκυρα συνεχίσει «αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πορεία», ο Τραμπ επίσης τόνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.

«Με αυτό το διάταγμα οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν επιπλέον κυρώσεις στην Τουρκία,  ως απάντηση στις κινήσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτροπής επιστροφής εκτοπισμένων στην πατρίδα τους και απειλής της ειρήνης. Οι κυρώσεις θα θα αφορούν και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και βίζας στις ΗΠΑ», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com