Υπογεννητικότητα: η αχίλλειος πτέρνα του έθνους

Επιπλέον η Ελλάδα είναι η πρώτη σε εκτρώσεις χώρα στην Ευρώπη και η τρίτη στον κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό της.
0
235

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας, το οποίο διαρκώς εντείνεται και οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία.

Η δημογραφική ανισορροπία προσλαμβάνει χαρακτήρα προβλήματος εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές


Το άρθρο 21 παρ. 5 Συντάγματος αναφέρει ότι: «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

Δυστυχώς κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον, δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τη συγκεκριμένη συνταγματική επιταγή και κυρίως δεν έχουν έως και σήμερα ξεκινήσει καμία δράση για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος.

Κάθε γυναίκα σήμερα γεννάει 1,3 παιδιά, όταν για να είναι σταθερός ο πληθυσμός της χώρας πρέπει να γεννιούνται από κάθε γυναίκα 2,1 παιδιά.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των Ελλήνων σήμερα είναι τα 44 έτη, όταν το 1951 ήταν τα 26 έτη. Γερνάμε ως Έθνος με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς.

Επιπλέον η Ελλάδα είναι η πρώτη σε εκτρώσεις χώρα στην Ευρώπη και η τρίτη στον κόσμο, με περίπου 200.000 ετησίως, ήτοι υπερδιπλάσιες από τις γεννήσεις. Καταφέραμε ως χώρα να κάνουμε τη διακοπή κύησης μέτρο….. αντισύλληψης. Αν είναι δυνατόν!

 

Την «αχίλλειο πτέρνα» την ξέρουν όλοι, αυτοί όμως που δεν πράττουν ή εσκεμμένα παραλείπουν να πράξουν είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας και κυρίως έναντι των παιδιών μας και του Γένους των Ελλήνων.Η έλλειψη στήριξης της μητρότητας με τόσο εκκωφαντικό τρόπο μοιάζει σαν ένα είδος άτυπης γενοκτονίας και μάλιστα σε ένα Χριστιανικό Έθνος.

Η Eurostat υπολογίζει ότι μέχρι το 2080 θα έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας κατά 3,5 εκατομμύρια κατοίκους! 

Η μείωση των γεννήσεων έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία, όπως: η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στο παραγωγικό δυναμικό, οι μεταβολές στο σύστημα προσωπικών αξιών, η ανεργία, η συρρίκνωση της αγοράς εργασίας, η φτώχεια, η ανέχεια, η μείωση μισθών και η απουσία κρατικής μέριμνας, για την ενίσχυση της οικογένειας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ αναφορικά με την εφαρμογή πολιτικών για τη στήριξη της μητρότητας και των γεννήσεων (π.χ. επιδοματική πολιτική, φορολογικές ελαφρύνσεις κ.λπ.)

Μόνο την περίοδο 2004-2009 ελήφθησαν σημαντικά μέτρα με στόχο την ενίσχυση της γεννητικότητας, με έμφαση στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν οικονομικές ενισχύσεις, αλλά και μέτρα θεσμικού χαρακτήρα με ευεργετικό οικονομικό αντίκτυπο. Επίσης, αυξήθηκε το διάστημα της άδειας μητρότητας για τις μητέρες που εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα και οι γεννήσεις ήταν περισσότερες από τις εκτρώσεις κι αυτό διότι συνταγογραφήθηκε η γονιμότητα.

Η προϋπάρχουσα τάση μείωσης των γεννήσεων στην Ελλάδα, επιδεινώθηκε σοβαρά μετά την οικονομική κρίση, καθώς το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων/θανάτων και εισερχόμενης/εξερχόμενης μετανάστευσης οδηγεί σε μείωση του πληθυσμού. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να αποτελέσει μέχρι και απειλή, ως προς την φυσική επιβίωση του Ελληνικού στοιχείου. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εθνοτήτων οι οποίες έχουν χαθεί στο πέρασμα των αιώνων, λόγω τέτοιων προβλημάτων. Σπουδαίοι πολιτισμοί με ιστορία πολλών ετών χάθηκαν, γιατί δεν μπόρεσαν να λύσουν ανάλογα προβλήματα με αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρας μας.

Αν τώρα βάλουμε στην εξίσωση:

1. Την τεράστια εισβολή λαθρομεταναστών στη χώρα μας, όλων μουσουλμανικού θρησκεύματος

2. Την πολιτική των επιδομάτων, στέγης, τροφής και άλλων απίστευτων ευεργεσιών που  τους παρέχονται από τις κυβερνήσεις μας ( π.χ σύνταξη με 1000 ένσημα!)

3. Ότι όλοι τους γεννάνε ακαταπαύστως, προκειμένου να ζούνε από τα επιδόματα,

τότε σε βάθος μικρού χρονικού διαστήματος αν δεν παρθούν ριζικά μέτρα, θα ενσωματωθούμε εμείς  στη σαρία τους, ως μειοψηφία που θα είμαστε.

Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα σχέδιο για την επάνοδο στη χώρα των νέων επιστημόνων παραγωγικής ηλικίας και υψηλής ειδίκευσης ώστε να ανασχεθεί η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας.

Επιβάλλεται η επαναθέσπιση σοβαρών και αξιόπιστων κινήτρων προστασίας της μητρότητας και των γεννήσεων, όχι μόνο για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους, αλλά και για το πρώτο και δεύτερο παιδί. 

Η συρρίκνωση του έθνους μας θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στο εγγύς μέλλον, ιδιαίτερα για τη μελλοντική γεωπολιτική ισορροπία με έναν γείτονα που δείχνει συνεχώς τα δόντια του και χρησιμοποιεί την ανθρωποθυσία ως επίτευξη του βίαιου εξισλαμισμού της Ευρώπης.

Την «αχίλλειο πτέρνα» την ξέρουν όλοι, αυτοί όμως που δεν πράττουν ή εσκεμμένα παραλείπουν να πράξουν είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας και κυρίως έναντι των παιδιών μας και του Γένους των Ελλήνων.


Κική Γούλα

Δημοσιογράφος

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com