Φωτιά στο Λουτράκι: Διάσπαρτες εστίες με πολλές αναζωπυρώσεις

0
140

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι, αλλά και με τις πολλές διάσπαρτες εστίες της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και από νωρίς το πρωί επιχειρούν εναέρια μέσα. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έπεσε και ένα Super Puma, που μετέφερε δύο πεζοπόρα τμήματα στην κορυφή του βουνού, μαζί με δεξαμενή πέντε τόνων νερού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά και από αυτό το σημείο, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων.


Σε μεγάλη περίμετρο οι εστίες της φωτιάς

Από αέρος αυτή την ώρα επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη με έξι ελικόπτερα. Τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.

Αν και τη νύχτα οι πυροσβέστες κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, το πρωί της Κυριακής- εξαιτίας της ενίσχυσης των ανέμων- άρχισαν οι αναζωπυρώσεις. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές εστίες διάσπαρτες σε μια μεγάλη περίμετρο, βόρεια και δυτικά της πόλης του Λουτρακίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εκκενώθηκε η Μονή Παταπίου, για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά έφτασε ως εκεί, αλλά δεν απείλησε το μοναστήρι, καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν. Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμούν ότι η αποφασιστική μέρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα είναι αύριο, που αναμένεται ότι θα σταματήσουν εντελώς οι άνεμοι.

Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Ταυτόχρονα πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη και σε άλλα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Η φωτιά που έκαιγε από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κεφαλονιά τέθηκε υπό έλεγχο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές στα Μέγαρα, στην Πύλο Μεσσηνίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας.

Φωτιά και στη Ζάκυνθο


Όμως, το πρωί Κυριακής ξέσπασε φωτιά στο χωριό Αγαλάς της Ζακύνθου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική, δύσβατη περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη.

Πηγή: pronews.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com