“Χαστούκι” από την δικαιοσύνη στο δημοτικό σύμβουλο Αλίμου Νίκο Τσαμπαρλή

Καταδικάστηκε και από το εφετείο ως "εγκέφαλος" πλαστογραφημένης διαθήκης συγγενούς του
0
1202
Στο πινάκιο του Ι τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών στο αριθμό 11Α φιγουράριζε την Δευτέρα 12 Νοέμβριου 2018 ως κατηγορουμένου το όνομα του δημοτικού σύμβουλου Αλίμου Νίκου Τσαμπαρλή.

Η υπόθεση, την δικογραφία της οποίας έχουμε στη διάθεση μας (ΕΓ102-2016/113), αφορά μεγάλο χρηματικό ποσό (140.000 ευρώ) που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε οικειοποιηθεί από διαθήκη συγγενικού του προσώπου.Ο Νίκος Τσαμπαρλής καταδικάστηκε ερήμην αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ούτε με εκπροσώπηση δικηγόρου και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή, με συγχώνευση της ποινής που έγιναν 3.


Όπως ήταν φυσικό του κοινοποιήθηκε η απόφαση του Ι Τριμελούς πλημμελειοδικείου και ο Τσαμπαρλής άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε σήμερα 14/2,ύστερα από διακοπή της δίκης που είχε ξεκινήσει στις 22/1 στο Β τριμελές εφετείο πλημμελημάτων .Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για το “γαλάζιο”στέλεχος της Ν.Δ. που είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος Αλίμου με την παράταξη της Ν.Δ. και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος σε ΔΕΚΟ.

Ο  Νίκος Τσαμπαρλής ήταν υποψήφιος δήμαρχος με την ΝΔ και επί σειρά τετραετιών στο δήμο Αλίμου, χωρίς επιτυχία.Το δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα,χωρίς καμία αμφιβολία και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα σε 16 μήνες φυλακή με 3 έτη αναστολή.Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο Τσαμπαρλής ήταν ο “εγκέφαλος” της πλαστής διαθήκης του θείου του προκειμένου να έχει το μέγιστο όφελος από αυτήν και την προσκόμισε στο δικαστήριο προκειμένου να γίνει και δημόσια δεκτή.Καταδικάστηκε και για τα 2 αδικήματα (πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη επί δικαστηρίου).

Όπως είπε στο edolio5 ο Ν.Τσαμπαρλής θα προσφύγει στον Α.Π. υποβάλλοντας αίτηση αναιρέσεως.Μηνυτές της υπόθεσης ήταν συγγενείς του αποθανόντος που απεκλείσθησαν από τα μετρητά χρήματα που είχε στους λογαριασμούς ο θείος τους.


Να σημειώσουμε ότι για την ίδια υπόθεση της διαθήκης έχει σχηματιστεί και άλλη επιμέρους δικογραφία σε βάρος του για απάτη και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος η οποία βρίσκετε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης

Ένα άρθρο του Του Άρη Σπίνου για το edolio5

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com