Χοιρινές μπριζόλες με μέλι ,σκόρδο σε γλυκόξινο γλάσο

0
480

Πληροφορίες

Σας δίνω  μια διαφορετική πρόταση  για να μαειρέψετε και να απολαύσετε τις  μπριζόλες σας. συνοδέψτε με ένα αρωματικό μπασμάτι  ή με έναν βελούδινο πουρέ.

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
2 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
1/2 κ.γ. βασιλικό ξερό
1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Βήματα

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.

2

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (που να μπαίνει και στον φούρνο). Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.

3

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στον φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.

4

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.

5

Σερβίρουμε τις μπριζόλες περιχύνοντάς με τη σάλτσα από το κατσαρολάκι.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com