Χούντα ή χούντα με ψήφο

0
867
Επειδή πολύς λόγος γίνεται , ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αγιοποίηση της «Δημοκρατορίας μας» και την επάρατο 21η Απριλίου, αξίζει ίσως να εστιάσουμε σε έναν ιδιότυπο προβληματισμό για το πόσες και ποιες μορφές μπορεί να έχει αυτό που όλοι αποκαλούμε- και ίσως λίγοι γνωρίζουμε- ως χούντα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική ιστορική αλήθεια και με δεδομένο πάντα το σεβασμό στον θεμελιώδη νόμο του κράτους το Σύνταγμα, ακόμα και βάναυσα καταπατημένο, εκτιμώ ότι σήμερα νοσταλγοί της Χούντας, της Επαναστάσεως ή της Δικτατορίας ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, δεν υπάρχουν.


Το ίδιο συμβαίνει και για όλα τα άλλα πολιτεύματα που υπήρξαν στη νεότερη Ελλάδα κι αυτό ως ένα βαθμό έχει μια λογική εξήγηση, αφού όσοι είναι γεννημένοι από το 1965 και μετά – με 2- 3 χρόνια μπρος πίσω- μόνο από αφηγήσεις μεγαλυτέρων, διάβασμα και προσωπική αναζήτηση στην υπάρχουσα βιβλιογραφία μπορούν να διαμορφώσουν άποψη για κάτι που δεν έζησαν.

Άρα, μιλάμε για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων και ως εκ τούτου, απόψεις “νοσταλγών” , υιοθετούν κάποιοι εκ παραδρομής, κυριολεκτικά όμως εκ παραδρομής αφού δεν έζησαν την εν λόγω εποχή.
Αυτό το ποσοστό γνωρίζει μόνο την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Με αυτήν μεγάλωσε, ανδρώθηκε, εργάστηκε και ΔΕΝ πήρε και σύνταξη.

Τα τεράστια λάθη αυτής της Μεταπολιτευτικής «Δημοκρατορίας» (το κατά πόσο αυτή η εποχή είναι σύμφωνη με τις επιταγές της πραγματικής Δημοκρατίας, είναι ζήτημα προς συζήτηση) είναι αυτά που φέρνουν επικλήσεις σε άλλης μορφής πολιτεύματα.

Επικλήσεις που αφορούν σε ασφάλεια και προστασία του δικαιωμάτων του Ανθρώπου που καθημερινά καταπατούνται.

Αναφορές σε παρελθοντικές εποχές κατά τις οποίες οι πολίτες ζούσαν χωρίς το φόβο της εγκληματικότητας, ή ήταν σε θέση να ζήσουν τις οικογένειες τους αξιοπρεπώς, ή ακόμη και να δημιουργήσουν περιουσία, είναι εν μέρει λογικές.
Η λογική πηγάζει όταν σκεφτούμε ότι στην κατ’ ευφημισμό δημοκρατική σημερινή εποχή, η τόσο υψηλή , μέχρι ληστρική φορολόγηση γεννά ερωτήματα για το ποια είναι τελικά η ελευθερία αυτοδιαθέσεως της περιούσιάς μας;

Η ελευθερία του λόγου και της επιλογής των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, υπέρτατο αξίωμα της Δημοκρατίας ναι, δεν δικαιολογεί ή δεν «συγχωρεί» εάν θέλετε την ανίερη επιδρομή σε όσα με κόπο απέκτησε ο σκληρά και νόμιμα εργαζόμενος Έλληνας.

Γίνονται μνημόσυνα και αγιοποιήσεις γιατί με έναν κατάπτυστο ΕΝΦΙΑ πού είναι το αναφαίρετο δικαίωμα νομής , κατοχής και χρήσης όσων οι παππούδες, οι γονείς αλλά και εμείς οικοδομήσαμε.
Την ίδια ώρα κάποιοι μιλούν με νοσταλγία για τις ανοιχτές πόρτες των σπιτιών επί χούντας…ίσως γιατί διαπιστώνουν παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και προστασίας της ζωής και της ιδιοκτησίας, ενώ την ίδια ώρα βλέπουν καθημερινά ένα σκασμό «αγνώστους» λαθραίους ανάμεσά μας που περνούν από τα ορθάνοιχτα σύνορα της χώρας…στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποίησης και ενός ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού της Δύσης που….γεμίζει τις τσέπες κάποιων με ακόμη περισσότερα κέρδη.
Στην πλάτη των πραγματικά προσφύγων, των ανθρώπινων δραμάτων, κάποιοι “δημοκράτες”-φορείς και πρόσωπα- στήνουν χορό κέρδους δισεκατομμυρίων ευρώ και απλά τις αποκαλούν ΜΚΟ.

Και πάνω σε αυτόν ακριβώς τον χορό του κέρδους παίζονται ακόμη και τα εθνικά μας κεφάλαια…Είναι να αναρωτιέται κανείς πού πήγε το περήφανο εθνικό μας φρόνημα, η Ελληνοχριστιανική μας εκπαίδευση, η ευθύνη της προσφοράς και η Δημοκρατική μας παράδοση;
Με διαλυμένη την οικονομία, αφανισμένο τον πρωτογενή τομέα – όλα εισαγόμενα – σακατεμένους τους τομείς της Παιδείας και της Υγείας που στηρίζονται στις πλάτες των αφανών ηρώων, οι οποίοι επιτελούν το λειτούργημά τους με πενιχρά μέσα, τι πέτυχε άραγε αυτή η άτιμη η Μεταπολίτευση;

Μία Μεταπολίτευση, που με σημαία τη Δημοκρατία, ως το υπέρτατο πολίτευμα και την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, στην οποία εγώ προσωπικά -και πιστεύω όλοι οι νοήμονες άνθρωποι- υποκλίνομαι, αλλά την ίδια ώρα αυτή η Μεταπολίτευση οδήγησε και οδηγεί τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση, τον εθνομηδενισμό, στην ευκολία της απάτης, την ατιμωρησία και όσα αυτή συνεπάγεται για την ελευθερία των θυμάτων…

Όλα τα σκάνδαλα και τις κονόμες 1974- 2020 , για 46 χρόνια, τις πλήρωσαν ο Άκης, ο Γιάννος και 5-6 άλλοι που τους «έδωσε» το κόμμα τους βορά στα θηρία για να ξεπλυθούν οι άλλοι.
Άνθρωποι ανεκδιήγητοι , χωρίς ούτε μια μέρα εργασίας, αναρριχήθηκαν μέσα από την κομπίνα και την αρπαχτή κομπάζοντας ότι η Δημοκρατία τους άνοιξε δρόμους και σκόρπισε ελπίδα.

Εμείς και οι άλλοι

Άνοιξε τους δικούς τους και έκλεισε τους δικούς μας. Γέμισε τις τσέπες εκείνων και άδειασε τις δικές μας. Και αυτά είναι όντως κατορθώματα της μεταπολιτευτικής «Δημοκρατορία μας».. και πόσα άλλα, που όλοι τα ξέρουμε αλλά η ένοχη κοινωνική σιωπή και ο καθωσπρεπισμός, μας απαγορεύει να τα παραδεχθούμε αφού είμαστε, στο μέτρο που μας αναλογεί, συνένοχοι με τις επιλογές και την ψήφο μας.

Ψηφίζουμε Πρωθυπουργική «Δημοκρατορική» Χούντα φίλες και φίλοι και απολαμβάνουμε τα ελέη της. Οι αποτυχίες της και οι ομφαλοσκοπήσεις της μας οδηγούν στην αναζήτηση του άλλου, του διαφορετικού και ενίοτε του παλιού, που ξενίζει ακουστικά αλλά γεμίζει τρύπες που η Μεταπολίτευση δεν έκλεισε ποτέ.


Η Δημοκρατία είναι το υπέρτατο πολίτευμα, αρκεί όμως να είναι Δημοκρατία και όχι ένα κακέκτυπό της.
Τελειώνοντας θέλω να επισημαίνω ότι δεν υπάρχει γενέθλιος ημερομηνία της χούντας αλλά επετειακό μνημόσυνο της Μεταπολιτευτικής Δημοκρατορίας μας.

Και εις άλλα με υγεία

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com