Όταν η Μοσάντ έλαβε την διαταγή να σώσει το Ισραήλ από τον Κορωνοϊό

0
374

Το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι οι μοναδικές χώρες που έχουν τα λιγότερα θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού. Διαφορετικά από την Ελλάδα , το Ισραήλ ζήτησε την Βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών του για την απόκτηση φαρμακευτικού υλικού και αυτές έπραξαν αυτό που ξέρουν καλύτερα εδώ και δεκαετίες !

Ο διοικητής της Μοσάντ Γιόζι Κοέν, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν κατηγορήθηκε   αυτός και η υπηρεσία του  από την Αμερική  ότι έκαναν κατασκοπία παρακολουθώντας  τα τηλέφωνα αξιωματούχων του στον Λευκό Οίκο και τα τηλέφωνα του Ντόναλντ Τραμπ .

Μετά από αυτό  το  γεγονός  είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση .Όλα θα άλλαζαν όταν  έλαβε την διαταγή για  μια άλλη επιχείρηση τελείως διαφορετική που σχετιζόταν με την πανδημία του κορωνοϊού και τις ανάγκες της χώρας για φαρμακευτικό υλικό.
Έτσι μέσα σε λίγες ώρες έγινε το πρόσωπο των ημερών στο Ισραήλ διασφαλίζοντας  τις  ανάγκες της χώρας σε  φαρμακευτικό υλικό.


 Το Ινστιτούτο όπως αποκαλείται η διαβόητη υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, και ο Κοέν ανελαβα δράση σε  μια εντελώς διαφορετική επιχείρηση  που  συνήθως αναλάμβαναν μέσα στα πλαίσια των μυστικών υπηρεσιών. Η New York Times έγραψαν ότι ο Γιόζι Κοέν και η Μασάντ  ήταν από τα κύρια πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην σωτηρία του Ισραήλ από την επιδημία όταν όταν ο υπουργός Υγείας της χώρας μολύνθηκε από τον κορωνοϊό στις αρχές του μήνα, όλοι οι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του, μπήκαν σε καραντίνα

Η παρέμβαση της Μοσάντ όμως προκάλεσε και μια έντονη αμηχανία στους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι συνήθως μιλάνε ελεύθερα στα ΜΜΕ, αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν οποιαδήποτε πτυχή του ρόλου που έπαιξε η περιώνυμη υπηρεσία κατασκοπείας. Η πρώτη αποστολή που αποκτήθηκε στο εξωτερικό ελέω Μοσάντ έφθασε στο Ισραήλ με ειδική πτήση στις 19 Μαρτίου και ήταν 100.000 τεστ δοκιμών κορωνοϊού, δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο του πρωθυπουργού.


Μεταγενέστερες αποστολές περιελάμβαναν περισσότερα τεστ δοκιμών, 1.500.000 χειρουργικές μάσκες, δεκάδες χιλιάδες μάσκες N-95, προστατευτικές φόρμες για τα πληρώματα πρώτων βοηθειών, προστατευτικά γυαλιά και μια σειρά φαρμάκων.

Η Μοσάντ βοήθησε επίσης στην απόκτηση τεχνολογίας από το εξωτερικό που επέτρεψε σε πολλά ισραηλινά εργαστήρια να διεξάγουν δοκιμές για τον κορωνοϊό ενώ οι πράκτορες της εξασφάλισαν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την παραγωγή αναπνευστήρων στο Ισραήλ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com