17 τρόποι για να διαχειριστείτε καλύτερα τις σχέσεις σας

0
902
Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε με ζωηρό βήμα και φροντίζουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους όταν ξεκινάνε μια καινούρια σχέση (επαγγελματική ή όχι), αλλά σκοντάφτουν και παραπατάνε όταν προσπαθούν να διατηρήσουν σχέσεις μακροπρόθεσμα. Η πραγματικότητα δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή της και ο μήνας του μέλιτος τελειώνει επισήμως.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι σχέσεις απαιτούν πολλή δουλειά, ακόμα και οι σπουδαίες σχέσεις που μοιάζουν να μη χρειάζονται προσπάθεια. Αυτό το έχουμε ακούσει όλοι, αλλά το καταλαβαίνουμε στ’ αλήθεια;


Το να καλλιεργήσει κανείς μια σχέση θέλει χρόνο, προσπάθεια και τεχνογνωσία. Η τεχνογνωσία είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Αν θέλετε μια σχέση που αντέχει και ενισχύεται με τον χρόνο και στην οποία ικανοποιούνται οι δικές σας ανάγκες αλλά και οι ανάγκες του άλλου, η τελική δεξιότητα EQ – η διαχείριση σχέσεων – είνια ακριβώς το ζητούμενο.

Ευτυχώς, αυτές οι δεξιότητες στη διαχείριση σχέσεων μπορούν να μαθευτούν και βασίζονται στις άλλες τρεις δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης, την αυτεπίγνωση, την αυτοδιαχείριση και την κοινωνική επίγνωση.

Χρησιμοποιείτε τις δεξιότητές σας στην αυτεπίγνωση για να παρατηρήσετε τα συναισθήματά σας και να κρίνετε αν οι ανάγκες σας ικανοποιούνται.
Χρησιμοποιείτε τις δεξιότητές σας στην αυτοδιαχείριση για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και να φερθείτε ανάλογα προς όφελος της σχέσης.

Τέλος, χρησιμοποιείτε τις δεξιότητές σας στην κοινωνική επίγνωση για να καταλάβετε καλύτερα τις ανάγκες και τα συναισθήματα του άλλου ατόμου.
Τελικά, κανένας άνθρωπος δεν είναι αποκομμένος από τους άλλους· οι σχέσεις είναι ουσιαστικό και ικανοποιητικό μέρος της ζωής. Εφόσον είστε το ήμισυ οποιασδήποτε σχέσης, έχετε το ήμισυ της ευθύνης για να κάνετε πιο βαθείς αυτούς τους δεσμούς.


Οι ακόλουθες 17 στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να δουλέψετε πάνω σ’αυτά που είναι κρίσιμα για να κάνουν τις σχέσεις να λειτουργήσουν.

1.Να ανοίγεστε στους άλλους και να δείχνετε ενδιαφέρον γι’αυτούς.
2. Ενισχύστε το φυσικό στιλ επικοινωνίας σας.
3. Να αποφεύγετε να στέλνετε ανάμεικτα σήματα.
4. Θυμηθείτε τα ασήμαντα πράγματα που έχουν σημαντικό αντίκτυπο.
5. Δεχτείτε τα σχόλια ήρεμα.
6. Οικοδομήστε την εμπιστοσύνη.
7. Υιοθετήστε μια πολιτική «ανοιχτής πόρτας».
8. Να θυμώνετε μόνο σκόπιμα.
9. Μην αποφεύγετε το αναπόφευκτο.
10. Αναγνωρίστε τα συναιθήματα του άλλου.
11. Ανταποκριθείτε στα συναισθήματα ή στην κατάσταση του άλλου ατόμου.
12. Όταν νοιάζεστε, δείξτε το.
13. Μην παίρνετε απλώς αποφάσεις, εξηγήστε τες.
14. Κάντε ειλικρινή και εποικοδομητικά σχόλια.
15. Φροντίστε ώστε η πρόθεσή σας να αντιστοιχεί στον αντίκτυπο.
16. «Μπαλώστε» με μια φράση μια συζήτηση που δεν πηγαίνει καλά.
17. Μην αποφεύγετε μια δύσκολη συζήτηση.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com