4 Υπέροχες Συνταγές με Μοσχαρίσια Γλώσσα

Η μοσχαρίσια γλώσσα είναι ένας παραδοσιακός μεζές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος και παραλλαγές .
0
31

1 . Μοσχαρίσια Γλώσσα Λεμονάτη

 

 

Υλικά
  • 1 γλώσσα μοσχαρίσια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κύβο knor
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Λίγο κόλιανδρο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βράζουμε στη χύτρα. Όταν μαλακώσει, μετά από 3 τέταρτα τουλάχιστον, τη βγάζουμε από την χύτρα, την αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την πέτσα, αφήνοντας μόνο το κρέας.
Στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα πλατύ τηγάνι στη φωτιά, μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά. Αφού πάρουν χρώμα και τις απλώσουμε στο τηγάνι, σβήνουμε με το λεμόνι, κατόπιν διαλύουμε τον κύβο σε 2 ποτήρια χλιαρό νερό, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με τη σάλτσα.

2 . Γλώσσα Μοσχαρίσια Λαδορίγανη

 

 

Υλικά
  • 1 μικρή μοσχαρίσια γλώσσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • Μπαχάρι-πιπέρι-αλάτι-ρίγανη
  • Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία μικρή μοσχαρίσια γλώσσα, τη βάζουμε για 2-3 ώρες μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με νερό και την αφήνουμε να καθαρίσει από το αίμα. Τη ζεματάμε 2 φορές, αλλάζοντας το νερό, για να καθαρίσει καλά. 
 
Βάζουμε τη γλώσσα, σε ζεστό νερό για να μη σφίξει, μέσα σε χύτρα, προσθέτουμε 1 καρότο ολόκληρο, 1 κρεμμύδι ολόκληρο, μερικούς κόκκους μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι. Την βράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει. 
 
Καθαρίζουμε την πέτσα της και την κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτάλα ελαιόλαδο, το καίμε ελαφρώς και τοποθετούμε μέσα τις φέτες της γλώσσας. Ρίχνουμε ρίγανη, λίγο αλάτι και σβήνουμε με λεμόνι. Όταν οι φέτες ροδίσουν, από το ζουμί στο οποίο έχουμε βράσει τη γλώσσα, προσθέτουμε μία κουτάλα και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά και να μείνει μόνο με  το λάδι. 

3 . Γλώσσα Μοσχαρίσια Πικάντικη Κοκκινιστή

 

 

Υλικά
  • 1 γλώσσα μοσχαρίσια
  • 1 πιάτο ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 2 πράσινες μικρές καυτερές πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ, πάνω από μία ώρα, όπως το μοσχαρίσιο κρέας.
Αφού βράσει την βάζουμε σε ένα πιάτο και κρατάμε το ζωμό στον οποίο θα βράσουμε αργότερα τα μακαρόνια.
Καθαρίζουμε τη γλώσσα από την πέτσα της και την κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ σκεύος ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Τρυπάμε τις καυτερές πιπεριές και τις ρίχνουμε στο λάδι. Μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και περιμένουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε τις πιπεριές προσθέτουμε τα κομμάτια της γλώσσας και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάστα και τα μπαχαρικά μας μαζί με μία πρέζα ζάχαρη.

 

4 . Γλώσσα μοσχαρίσια στιφάδο

 

 

Υλικά:

  • 1 γλώσσα μοσχαρίσια 1 κιλό περίπου
  • 4-5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 κεδροκούκουτσα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τη γλώσσα σε νερό σχεδόν να μαλακώσει.

Την  ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε φέτες ενός δαχτύλου.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλευρώνουμε τις φέτες και τις σοτάρουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 βούτυρο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια προσθέτουμε το σκόρδο, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με  τις φέτες της γλώσσας.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και αρωματικά.

Βάζουμε και το ζωμό και βράζουμε μέχρι να  μείνει με λίγη σαλτσούλα.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com