Αγόρασε χωρίς να το καταλάβει 1000 κότες για ένα μόνο δολάριο!

0
205
O Steve Morrow αγόρασε κατά λάθος 1000 κότες για $ 1.50NZD – Νεοζηλανδέζικο Δολάριο δηλαδή, 0,85 λεπτά του Ευρώ σε online δημοπρασία, αφού είδε μια “επείγουσα πώληση” στην ιστοσελίδα Trade Me.

Σκεπτόμενος ότι αγόραζε μόνο ένα πουλί, ο Steve ήθελε να διασώσει μια κότα σε ανάγκη, η οποία είναι μια πολύ ευγενής πράξη. Ωστόσο, όταν κέρδισε στις 11 το πρωί την Κυριακή, του είπαν από τον πωλητή ότι είχε αγοράσει πραγματικά 1000 κότες.

Ο πωλητής, που ήταν ένα αγρόκτημα παραγωγής αυγών ελεύθερης βοσκής στο Όκλαντ, επρόκειτο να κλείσει και έπρεπε να είναι πλήρως άδειο μέχρι τη Δευτέρα μετά την δημοπρασία. Συγκεκριμένα, η λίστα ήταν για “1000 και ένα” πουλιά.

Ο Morrow πίστευε ότι ως πλειοδότης θα μπορούσε να διαλέξει να πάρει όσα πτηνά ήθελε, όμως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Μιλώντας σε τοπικό ειδησεογραφικό site είπε:

Όταν η δημοπρασία έκλεισε, σκέφτηκα «αυτό είναι υπέροχο», θα μπορούσα να πάρω όσα πτηνά ήθελα. Αλλά όταν μίλησα με τον άνθρωπο της εταιρείας μου εξήγησε ότι ήταν για 1000 κότες … εκεί πάγωσα, δεν το πίστευα, που θα τις πήγαινα τόσες κότες;

O Morrow πρόσθεσε ότι η αγγελία, η οποία δημοσιεύτηκε από τον Matthew Blomfield, ήταν «συγκεχυμένη» και ότι το είχε διαβάσει τουλάχιστον τρεις φορές. Ο Blomfield αμφισβήτησε τις αιτιάσεις του πλειοδότη και ισχυρίστηκε ότι ο Morrow ακουγόταν ότι ήταν ευχαριστημένος με την αγορά στην μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες τελικά καταφέραν και οι δύο μαζί και δωρίσαν τα 700 απο τα 1000 πουλιά σε διαφορετικά σπίτια, έτσι δεν μείναν μόνα τους τα πουλιά, που διαφορετικά θα ήταν ένας εφοδιαστικός εφιάλτης για τον κάτοχο αφού κάθε μέρα απαιτούν μεγάλες ποσότητες φαγητού αλλά και τον ανάλογο χώρο να κουρνιάζουν.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com