Πιπεράτη Μπριζόλα

0
45

Συστατικά

Για το φιλέτο

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια (300 γρ. το ένα)
  • αλάτι
  • 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κ.γ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σπόρους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τις πατάτες

  • 500 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. βούτυρο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το φιλέτο

  • Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε 4 λεπτά φιλέτα.
  • Βάζουμε στο μούλτι τα πιπέρια, τον κόλιανδρο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν οι κόκκοι. Δεν τα θέλουμε να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στο ξύλο κοπής, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και το μείγμα πιπεριών. Απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τα φιλέτα.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 2 λεπτά. Φροντίζουμε το τηγάνι να μην καίει για να μην καούν τα πιπέρια.
  • Προσθέτουμε σε κάθε φιλέτο από 1 κ.γ. ελαιόλαδο και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στη άκρη.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και δεν πετάμε το πιπέρι που μπορεί να έχει μείνει μέσα. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να λιώσει ο κύβος.
  • Βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τα φιλέτα, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράζουμε 4-5 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.

Για τις πατάτες

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Πιέζουμε μία μία τις πατάτες ώστε να σπάσουν και να πλατύνουν και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και τις ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com