
Πιπεράτη Μπριζόλα
Συστατικά
Για το φιλέτο
- 2 φιλέτα μοσχαρίσια (300 γρ. το ένα)
- αλάτι
- 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- 2 κ.γ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
- 2 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σπόρους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. κονιάκ
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο κότας
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τις πατάτες
- 500 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το φιλέτο
- Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε 4 λεπτά φιλέτα.
- Βάζουμε στο μούλτι τα πιπέρια, τον κόλιανδρο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν οι κόκκοι. Δεν τα θέλουμε να γίνουν σκόνη.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα φιλέτα στο ξύλο κοπής, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και το μείγμα πιπεριών. Απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τα φιλέτα.
- Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 2 λεπτά. Φροντίζουμε το τηγάνι να μην καίει για να μην καούν τα πιπέρια.
- Προσθέτουμε σε κάθε φιλέτο από 1 κ.γ. ελαιόλαδο και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στη άκρη.
- Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και δεν πετάμε το πιπέρι που μπορεί να έχει μείνει μέσα. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να λιώσει ο κύβος.
- Βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τα φιλέτα, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράζουμε 4-5 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Για τις πατάτες
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Πιέζουμε μία μία τις πατάτες ώστε να σπάσουν και να πλατύνουν και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και τις ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.