Rise to Ruins ενα παιχνίδι στρατηγικής – αποικίας με φανταστική 8bit ατμόσφαιρα

Ασυμβίβαστη, επιβίωση, ανελέητος, στρατηγικός τρόπος παιχνιδιού.
0
1005
To Rise to Ruinsείναι μια προσπάθεια ενός μόνο προγραμματιστή που δοκιμάζοντας τρόπους χρήσης του AI για την κίνηση των sprite (τα εικονίδια κάθε παιχνιδιού) μέσα απο συγκεκριμένα μονοπάτια (game pathfinding), εξέλιξε ένα παιχνίδι απλό στην πρώτη όψη, εθιστικό και διασκεδαστικό μόλις το συνηθίσει κάποιος. Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού είναι η διαχείριση του χωριού, και προσπαθήστε να ανακαλύψετε νέους και δημιουργικούς τρόπους για να κρατήσει τον εαυτό σας ζωντανό όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα κάστρα, θα τα σχεδιάσετε για ένα ικανό διάστημα, μέχρι που κάποιο βράδυ θα αρχίσει η επιδρομή των ζόμπι!

Η βασική ιδέα είναι να κρατήσετε αρκετούς χωρικούς, ταϊζοντάς τους, απο τις φάρμες, και σκοτώνοντας τα εχθρικά μήνη που θα σας επιτίθενται. Αν τα πάτε καλά μπορείτε να στείλετε ομάδες να αποικήσουν στους γειτονικούς χάρτες μέσω του migration station, φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο.
Όπως και σε παρόμοια κλασικά παιχνίδια (Rimworld για παράδειγμα) θα αντιμετωπίσετε κυρίως τα στοιχεία της φύσης, την ξηρασία, την βαρυ-χειμωνιά ή ακόμα και την ασταμάτητα βροχή.
Rise to RuinsΘεϊκές δυνάμεις


Επεμβαίνετε με θεϊκές δυνάμεις προς όφελος των χωρικών σας
Όχι μόνο μπορείς να διαχειριστείς το χωριό σου, αλλά έχεις και πολλές θεϊκές ικανότητες στη διάθεσή σου. Μπορείς να αλλάξεις το έδαφος, να ανατινάξεις τους εχθρούς από μακριά, να μαζέψεις αντικείμενα ή πλάσματα, να θεραπεύσεις τους χωρικούς σου, να επιταχύνεις την ανάπτυξη των πόρων και κάθε είδους άλλα διασκεδαστικά πράγματα. Όλα σε ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό, γεμάτο πύργους, βαλίστρες, σπαθιά και πηγές μαγείας.
Στην ίδια τη μηχανή του παιχνιδιού είναι ένας πολύ ισχυρός map editor για να φτιάχνετε τους χάρτες που θα θέλατε να παίξετε με το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποιεί και ο προγραμματιστής!
Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για pc και χρησιμοποιεί απλά 8bit γραφικά που του δίνουν μια μοναδική νοσταλγική χροιά. Το κόστος του στην πλατφόρμα του Steam είναι γύρω στα 15 ευρώ, αλλά πολλές φορές βρίσκεται σε προσφορά.
Την στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι στον τελευταίο του μήνα Early Access και στα μέσα Οκτώμβρη 2019 θα κυκλοφορήσει στην τελική του μορφή.

[Νέα Ενημέρωση]
Το παιχνίδι απο σήμερα βγήκε απο το early access, μια λειτουργία του steam που επιτρέπει στους παίχτες να το αγοράσουν στα αρχικά στάδια σε πολύ χαμηλή τιμή, βοηθώντας έτσι και τον προγραμματιστή να διορθώσει λάθη ή και να του προτείνουν αλλαγές που ίσως χρειάζονται πριν κυκλοφορήσει κανονικά. Απο την στιγμή που βγαίνει ένα παιχνίδι απο Early Access κλείνει και ένας κύκλος μικρό αναβαθμίσεων και αρχίζει πιά να πωλείτε ως ολοκληρωμένο. Το παιχνίδι μπαίνει αισίως στην Version 1 και παρ’ όλο που συνήθως εκεί σταματά και η περαιτέρω ανάπτυξη νέων μηχανισμών σε άλλα παιχνίδια, ο προγραμματιστής του Rise to Ruins υποσχέθηκε ακριβώς το αντίθετο.
Καλή τύχη σε αυτό το πανέμορφο και εντυπωσιακό παιχνίδι. Έχει γίνει πολύ σύντομα απο τα αγαπημένα μας.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com